Knicksi do pobjede u Houstonu, Cleveland bolji od Atlante
EPA

Odigrano šest utakmica u NBA

Knicksi do pobjede u Houstonu, Cleveland bolji od Atlante

U noći sa subote na nedjelju odigrano je šest utakmica u košarkaškoj NBA ligi. 

Cleveland Cavaliersi na domaćem parketu savladali su Atlantu Hawks sa 109:97, a glavna uloga pripala je Kevinu Loveu koji je meč završio sa 25 ubačenih poena i dvije asistencije. Najefikasniji u gostujućem timu bili su Kyle Korver i Paul Milsap sa jedanaest poena manje. 

Ni James Harden (24p) nije pomogao Houston Rocketsima da izbjegbu poraz od New York Knicksa. Gosti su slavili sa 107:102, a bolji od ostalih u pobjedničkom timu bio je litvanski košarkaš Kristaps Porzingis.

Do osme ovosezonske pobjede Indiana Pacersi su stigli zahvaljujući sjajnoj partiji protiv Milwaukee Bucksa. Konačan rezultat glasio je 123:86, a najbolji u redovima Indiane bili su C. J. Miles sa 21, te Paul George i George Hill sa 20 ubačenih poena. 

Košarkaši Philadelphije su doživjeli još jedan poraz, ovoga puta od Miami Heata koji je u uzbudljivoj utakmici trijumfovao sa 96:91. Dwyane Wade je ubacio 27 poena u pobjedi Miami Heata, dok je Isaiah Canaan pet manje u dresu Philadelphije. 

Razloga za slavlje sinoć je imao i San Antonio Spurs. Desetu pobjedu u sezoni ostvario je protiv Memphis Grizzliesa, ponajviše zahvaljujući Kawhi Leonardu i Tonyju Parkeru koji su sa 19, odnosno 18 poena bili najefikasniji u pobjedničkjom timu. Kod gostiju je najbolji bio Mike Conley sa 16 poena. 

Preostali susret između Detroit Pistonsa i Washington Wizardsa okončan je rezultat 97:95 u korist gostujuće momčadi. 

NBA:

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 123:86
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 109:97
Detroit Pistons - Washington Wizards 95:97
Houston Rockets - New York Kinicks 102:107
Miami Heat Philadelphia 76ers 96:91
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 92:82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.