Knicksi lagano protiv Netsa, Nuggetsi nemoćni u Los Angelesu

Pobjede Knicksa i Clipeprsa

Knicksi lagano protiv Netsa, Nuggetsi nemoćni u Los Angelesu

M. Šljivak

Sinoć su u NBA ligi odigrane samo dvije utakmice, a pobjede su upisale ekipe New York Knicksa i Los Angeles Clippersa.

 Barclays Centar je bio domaćin duela Brooklyn Netsa i New York Knicksa, a gosti su, bez prve zvijezde tima Carmela Anthonyja, stigli do lagane pobjede rezultatom 109:98.

Ove sezone izuzetno loši Knicksi, koji su ostali bez doigravanja, u potpunosti su nadigrali Netse, pa su na kraju zasluženo stigli do pobjede. Nakon prvih 12 minuta igre bilo je 11 poena prednosti (29:18), da bi na odmor Knicksi otišli s plus 12, 55:44.

Nastavak susreta je također donio bolju igru gostiju. Prednost se kretala oko 20-ak poena razlike, a Brooklyn Netsi nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze vodstvo Knicksa, koji su na kraju zasluženo došli do pobjede. 

Mirza Teletović zbog rođena blizanaca nije bio u rosteru Netsa za koje je Marcus Thornton ubacio 24 poena. S druge strane, Knickse je do pobjede vodio Tim Hardaway sa 16 poena, dok su Brown, Stoudemire i JR Smith dodali po 16 poena.

Los Angeles Clippersi su u svom Staples Centru bez većih problema savladali Denver Nuggetse 117:105. Domaće su do pobjede vodili Blake Griffin s 24 poena, te Chris Paul s 21 poenom i 10 asistencija . 

Najefikasniji u veoma izjednačenom timu Nuggetsa bio je Kenneth Faried s 21 poenom...

NBA, utorak:

Brooklyn - New York 98:109 (Thornton 24p / Hardaway 16p)
LA Clippers - Denver 117:105 (Griffin 24p / Faried 21p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.