Knicksi na otvaranju bolji od Celticsa

Počela 66. sezona NBA lige

Knicksi na otvaranju bolji od Celticsa

M. Šljivak

Utakmicom u Madison Square Gardenu između New York Knicksa i Boston Celticsa zvanično je počela 66. sezona najjače košarkaške lige svijeta NBA. Na kraju su prvu pobjedu u sezoni ostvarili Knicksi rezultatom 106:104 u pravoj košarkaškoj poslastici koju su nam priredila ova dva tima.

Odlično je tim iz New Yorka otvorio susret. Predvođeni sjajnim Carmelom Anthonyem na poluvremenu su imali veoma dobrih deset poena razlike 56:46.

Ipak, Celticsi sa večeras nezaustavljivim Rajonom Rondom odigravaju sjajnu treću četvrtinu koju dobivaju rezultatom 35:17, te sa prednošću od osam poena ulaze u posljednji period, 83:75.

Zadnjih dvanaest minuta ipak pripada Knicksima, te se u posljednju minutu ulazi rezultatom 104:104. Onda Carmelo pogađa za dva poena, te nakon dugo vremena donosi Knicksima vodstvo od 106:104.

Na tri sekunde Garnett dobiva loptu, šutira za izjednačenje, no ne pogađa, tako da je tim iz New Yorka došao do prve pobjede u sezoni.

Carmelo Anthony sa 37 poena i 8 skokova je bio najbolji u pobjedničkom sastavu, Amare Stoudemire je dodao 21 poen, dok je sa druge strane Rajon Rondo bio najefikasniji sa 31 poenom i 13 asistencija,a Ray Allan je dodao 20 poena.

New York - Boston 106:104
(Anthony 37p, 8sk, Stoudemire 21p/Rondo 31p 13as. Allen 20p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.