Knicksi ne žele trejdovati Porzingisa za Irvinga
Foto: EPA

New York želi zadržati svog talentovanog košarkaša

Knicksi ne žele trejdovati Porzingisa za Irvinga

Poznato je da Kyrie Irving želi napustiti Cleveland Cavalierse, a jedna od njegovih mogućih destinacija su, navodno, i New York Knicksi. 

Cavaliersi bi bili voljni trejdovati Irving u Knicske samo ako bi u suprotnom smjeru krenuo Kristaps Porzingis, međutim ekipa iz New Yorka nije zainteresovana za takav dogovor.

Novinari američkog Newsdayja, Steven Marcus i Mike Rose, ističu da Porzingis nije dostupan za trejd, tako da od Irvingovog dolaska u Knickse vjerovatno neće biti ništa.

"Predsjednik Knicksa Steve Mills i generalni menadžer Scott Perry su izričiti kada je riječ o Porzingisu, oni ga smatraju dijelom budućnosti ekipe...I prije su postojale glasine da Cavsi žele Porzingisa, ali Knicksi nisu zainteresovani za razgovore", saopštava Newsday.

Podsjetimo, špekulacije o mogućem trejdu između Knicksa i Cavaliersa započeo je novinar ESPN-a, Adrian Wojnarowski, koji je nešto ranije saopštio da je Porzingis za Cavse primarna meta kada je riječ o Irvingovom trejdu. Ipak, prema posljednjim informacijama iz američkih medija, trejd Irvinga u Knickse u zamjenu za Porzingisa je jako daleko od realizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi