Knicksi ponudili Mela za Lovea, Cavsi odbili

Ponuda za trejd

Knicksi ponudili Mela za Lovea, Cavsi odbili

M. Šljivak

New York Knicksi pokušali su da razmjene prvu zvijezdu tima Carmela Anthonyja.

Američki mediji tvrde da je rukovodstvo Knicksa poslalo ponudu aktuelnim šampionima Cleveland Cavaliersima, a ona je glasila, Carmelo Anthony za Kevina Lovea.

Ipak, prvak NBA lige je ovu ponudu odbio. Njima je potreban playmaker, te rezervni centar za nastavak sezone i ponuda Knicksa nije ni uzeta u razmatranje.

Love trenutno igra najbolju sezonu kao član Cavsa. Prosječno ima preko 20 poena i gotovo 11 skokova po meču, dok je Anthony i ove sezone lider očajnih Knicksa sa 22.6 poena po meču.

Tim iz Velike jabuke će i ove sezone imati ogromnih problema u borbi za doigravanja, a Melo bi do 23. februara vrlo lako mogao napustiti tim u kojem je proveo proteklih šest godina.

Čini se kako su u rukovodstvu Knicksa spremni za još jednu neuspješnu sezonu sa ili bez Anthonyja.

Cilj ovog sjajnog košarkaša je naslov NBA prvaka i kako s timom iz New Yorka ni u ludom filmskom scenariju ne može doći do prstena, odlučiće se vjerovatno na odlazak u tim koji ima šanse za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti