Ko će u polufinale Istoka?

Odlučujuće utakmice

Ko će u polufinale Istoka?

Cleveland i Atlanta već su obezbijedili plasman u drugu rundu play-offa, a večeras ćemo dobiti još dva putnika u polufinale Istoka.

Majstoricu će od 19 časova odigrati Miami i Charlotte, a dva sata iza ponoći takođe u sedmoj odlučujućoj utakmici snage će odmjeriti Toronto i Indiana.

Miami je je sjajno započeo seriju te je poveo sa 2:0, ali onda je uslijedio veliki preokret Charlottea koji je vezao tri pobjede. Imali su Hornetsi sve u svojim rukama, bili su domaćini u šestoj utakmici, ali jednostavno nisu izdržali pritisak. 

Serija se preselila u Miami i zasigurno da je sada ekipa predvođena Dwyane Wadeom u blagoj prednosti. Ipak, ne treba otpisati ni tim Charlottea koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca. Mnogo toga zavisiće od učinka Kembe Walkera, koji je sve bolji u posljednje vrijeme, ali i od Al Jeffersona i Jeremy Lina. 

Sa druge strane najviše se očekuje od veterana Dwyana Wadea, koji je maestralno odigrao u završnici šestog meča, te je sa 10 poena u zadnjoj četvrtini donio Miamiju majstoricu. Takođe ne treba zaboraviti ni standardno dobrog Luol Denga.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak očekuje nas i duel Toronta i Indiane.

Raptorsi su u posljednjem meču totalno podbacili te su dozvolili Pacersima da se vrate u igru. Još jednom na visini zadatka nisu bile zvijezde tima, DeMar DeRozan i Kyle Lowry, i sigurno u tome leži razlog nešto slabije igre Toronta u posljednje vrijeme. Sa druge strane ni Indiana nije briljirala, ali je ipak uspjela da se održi u životu i da seriju odvuče u sedmi meč. Paul George je nosilac ove ekipe, što je potvrdio i u dosadašnjih šest susreta u play-offu u kojima je prosječno bilježio 27.5 poena.

Toronto će majstoricu odigrati pred domaćim navijačima, što zasigurno daje određenu prednost, ali s obzirom na dosadašnja dešavanja u seriji, sve je otvoreno.

Napomenimo i to da je večeras (21.30 časova) na programu prvi meč polufinalne serije Zapada između Golden Statea i Portlanda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi