Ko je dječak koji je čistio parket dok Hukić osvaja trofej?

Sada već legendarna fotografija

Ko je dječak koji je čistio parket dok Hukić osvaja trofej?

E. Škorić

Nakon velikog uspjeha Slovenije, koja je izborila finale Eurobasketa, oglasio se i Jasmin Hukić.

Bivši bh. reprezentativac nastupao je godinama u Sloveniji, a u Olimpiji je osvojio titulu sa Goranom Dragićem, koji je predvodnik Slovenije na EP-u.

"Kada sam igrao s Goranom Dragićem u Olimpiji prije 10 godina, unatoč velikom talentu, niko nije ni zamišljao da će imati takav ugovor s Miamijem. Slično je i sada sa Slovenijom na Eurobasketu. Znali smo da je kvalitet tu, ali nismo baš očekivali ovakve rezultate. Slovenci imaju dominantan odbrambeni tim, ali to nije sve. Tu je i Anthony Randolph, koji je proigrao u nokaut fazi, tu je i Prepelić, koji je nakon sezone pod taktičarom Duletom Vujoševićem pronašao sebe. Izvrsno i zrelo. Faktor X je Vidmar, koji je po meni najveća podrška ostalima. U svakom slučaju ni trenera ne treba izostaviti, koji sjajno obavlja svoj dio posla", kazao je Hukić, bivši igrač tuzlanske Slobode, u intervjuu za Siol.net.

Kada je bio prva 2008. godine s Olimpijom, zajedno s Goranom Dragićem i Sašom Dončićem, nastala je čuvena fotografija s peharom i na njoj dječak koji je brisao parket. Znate li ko je on?

"Luka Dončić je još dijete, ali vidi se da ima nešto u sebi. Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao takvog igrača od dječaka kojeg sam 2012. godine gledao. Nevjerovatno je zreo sa 18 godina. U tim godinama nisam vidio igrače s tako iskusnim odlukama. Zadovoljstvo ga je gledati", kazao je Hukić.

Hukić je dosta godina proveo u Ljubljani gdje i danas živi.

"Ovdje živim i raidm i Slovenija je moj dom. Osjećam snažnu vezu s ovom reprezentacijom. S mnogima sam bio saigrač, a Saša Zagorac je bio moj cimer. Luka je sin mog dobrog prijatelja i kolege Saše. Slijedio sam detaljno njegovo odrastanje, ali ne zaboravljam svoje porijeklo. Nikada neću zaboraviti Tuzlu i bh. reprezentaciju za koju sam igrao 10 godina. To se ne može promijeniti", kazao je Hukić.

"Slovenci su me prihvatili, a kada dođem u Bosnu, kažu mi da sam Slovenac. No, nije me briga za nacionalnost, svi smo ljudi", ističe on.

Trenuno radi u Iliriju, a prethodno je igrao za mnoge klubove, između ostalih za Slobodu, Olimpiju, Hapoel, Hemofarm, Prokom, Benetton, Enisey, Krku...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi