Ko su to glavni favoriti za osvajanje MVP nagrade?

Bivši suigrači Oklahome glavni predvodnici

Ko su to glavni favoriti za osvajanje MVP nagrade?

E. Ganibegović

Prethodne sezone MVP lige je bio Russel Westbrook, koji je imao konkurenciju u Jamesu Hardenu.

Harden i Westbrok su imali nevjerovatnu sezonu iza sebe, pa i nije čudilo da su bili najuži kandidati za nagradu MVP-a lige.

Na kraju je najbolji igrač Oklahome zasluženo došao do nagrade, jer je u sezoni imao nevjerovatne brojke.

Westbrook je postao tek drugi igrač u historiji NBA lige, zajedno sa Oscarom Robertsonom, koji je bilježio triple-double tokom cijele regularne sezone. Također, skinuo je Robertsona sa trona po ukupnom broju triplea-doblea u sezoni, uspio je to čak 42 puta uraditi. 

Prema kladionicama u Vegasu, bivši suigrači Thundera, Westbrook i Durant su predvodnici za osvajanje MVP nagrade u sljedećoj sezoni. Osim ove dvojice igrača, u top pet favorita, nalaze se još Kawhi Leonard, Lebron James i James Harden.

Također jedan od igrača, koji se prema kladionicama nalazi visoko na listi, jeste igrač Milwaukeea Bucksa Giannis Antetokounmpo, koji je fenomenalno igrao prethodne sezone, u kojoj je čak upisao i svoj prvi nastup na All Star utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti