Kobe Bryant mora popraviti igru
Kobe je ponovo zakazao protiv Thundera

Loša igra Kobe Bryanta

Kobe Bryant mora popraviti igru

Phil Jackson je uoči druge utakmice Lakersa protiv Oklahome zatražio od Kobe Bryanta da izabere šta će. Ili da popravi šut ili da ga ne koristi i posveti se razigravanju suigrača.

Kobe ga je poslušao, ali samo na kratko. Inspiriran prisustvom oca, koji ga je uživo gledao nakon pet godina, Kobe je u drugoj utakmici u Staples Centru bio na visokom nivou, ali je već sinoć u Oklahomi ponovo razočarao.

Lakersi su vodili tokom tri četvrtine, skoro do pola četvrte, a onda je stao šut Lakerse, posebno Kobea koji nije mogao pogoditi obruč da je bio prečika jednog metra. Sve lopte koje je Kobe poslao na koš Thundera uglavnom su se odbijale u ruke mladih igrača Oklahome.

U posljednjoj četvrtini je Kobe Bryant bio na katastrofalnih 2/10 iz igre, utakmicu je završio sa 10/29, dok je ukupno u tri utakmice iz igre šutirao 28/76. 37 posto procenat šuta iz igre nalošiji je procenat koji Kobe Bryant ima u karijeri, što je uveliko posljedica niza povreda. Lom prsta desne ruke utječe mnogo na njegovu igru, iako to on neće da prizna.

U posljednjoj četvrtini je Kobe imao više pokušaja nego ostatak Lakersa. Pau Gasol je ubacio 17 poena iz 12 pokušaja, a Andrew Bynum 13 poena iz devet pokušaja. Kobe je šutirao 2/10, jako loše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije