Kobe Bryantu ne nedostaje košarka
Foto: EPA

Bivša zvijezda Lakersa iskren

Kobe Bryantu ne nedostaje košarka

D. Rakanović

Bivša zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant priznao je da mu u penziji košarka ne nedostaje. 

Posjetimo, Bryant je igračku karijeru završio na kraju prošle sezone.

On je rekao da je za igrače veoma važno da razumiju kako će jednog dana završiti svoje karijere. 

Na pitanje novinarke ABC Newsa da li mu nedostaje košarka, Kobe je rekao:

"Ne, ne nedostaje mi. To je stvarno ludo. Počeo sam da igram još u drugoj godini. Nakon 20 godina u ligi, ono što imam sada je sve ono što sam naučio iz igre. To nosim sa sobom do ovoga dana. Igra me nikada nije napustila. Fizički, da. Ali emotivno, ona je i dalje dio mene", rekao je Bryant, prenosi ABC News.

On priznaje da je teško napustiti ono što je radio tokom polovine svog života. 

"Veoma je teško napustiti nešto što ste radili tokom polovine svog života. Na neki način postanete ono što jeste. Međutim, postoji razlika između onoga što radite i vaše percepcije da to zapravo ne treba da bude ono što vi jeste. Nadajmo se da drugi igrači mogu to da vide i razumiju", rekao je Bryant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi