Kokoškov: Zadovoljstvo je raditi sa ovim momcima

Selektor Slovenije nakon osvajanja Eurobasketa

Kokoškov: Zadovoljstvo je raditi sa ovim momcima

D. Rakanović

Selektor Slovenije Igor Kokoškov nakon osvajanja Eurobasketa istakao je da je zadovoljstvo raditi sa igračima slovenačke reprezentacije. 

Slovenija je u finalu Eurobasketa savladala Srbiju rezultatom 93:85.

"Hemija se stvara pobjedama, mi smo mlad tim, imali smo Gorana kao lidera. Nadali smo se dobrom rezultatu, radili smo ka tome, ali nismo mogli da obećamo to. Drago mi je da smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije. Zadovoljstvo je raditi sa ovim momcima, oni su pravi, nije moglo bolje", rekao je Kokoškov za Sport klub.

Slovence su do prve titule u istoriji sjajnim partijama predvodili Goran Dragić i Luka Dončić.

"Bojim se da je ovo posljednje veliko takmičenje za Dončića i Dragića zajedno u timu. Oni se dugo znaju, porodice im se druže, Dončićev otac je bio mentor Dragiću u Slovanu", rekao je Kokoškov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi