"Koliko košta broj 16?"

Bogdanović imao pitanje za Stojakovića

"Koliko košta broj 16?"

D. Rakanović

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović nedavno je potpisao rookie ugovor sa Sacramento Kingsima. 

On još uvijek nije izabrao broj koji će nositi na dresu u novom klubu, a u intervjuu za Sportklub je ispričao jednu anegdotu kako se našalio sa Peđom Stojakovićem, legendarnim košarkašom Kingsa, koji je sada jedan od funkcionera u franšizi. 

Bogdanović je tokom cijele karijere nosio broj 13, a u Sacramentu ovaj broj nije slobodan, pošto ga već nosi Papagiannis. 

"Peđa mi je rekao da postoji tajno pravilo igrača po kojem možeš da ponudiš nekome pare ili da mu pokloniš nešto skupocjeno kako bi on tebi zauzvrat dao broj. Mene malo mrzi da se bavim time, nisam sujeveran i nije mi toliko bitno, a i osjećao bih se glupo i da zato dajem pare i ne bih volio da tako nekome uzimam broj, ne bih volio ni da ga meni tako uzmu, koji god da je. Na kraju sam se našalio s Peđom i pitao ga koliko košta da se broj 16 skine sa svodova dvorane, rekao mi je kroz smijeh: ‘Nemaš ti te pare’, ali poslije je spomenuo osam miliona", rekao je Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi