Kome treba James pored ovakvog Bosha?
Foto: ESPN

Miami pobjedom u novu sezonu

Kome treba James pored ovakvog Bosha?

E. Škorić

Košarkaši Miamija slavili su protiv Washington Wizardsa, Charlotte Hornetsima pripala je drama protiv Milwaukee Bucksa, dok je Indiana bila bolja od Atlante.

Charlotte Hornetsi, koji su se vratili starom imenu nakon što su prošle sezone bili Bobcatsi, napravili su veliki povratak u meču protiv Milwaukee Bucksa. Imali su Bucksi 24 poena prednosti u trećoj četvrtini (74:50), ali fantastičnom igrom Hornetsi u zadnjoj dionici dolaze do egal završnice i trojkom Kembe Walkera sekundu prije kraja (100:100) uspijevaju izboriti produžetke. U produžetku su bili bolji sa 108:106.

Walker je definitivno junak Hornetsa sa 26 poena. Na drugoj strani Knight je ubacio 22 poena uz 13 skokova, a Middleton i Mayo po 17. 

Indiana se mučila sa Philadelphijom, da bi na kraju slavila sa 103:91 uz dobru partiju centra Roya Hibberta, koji je ubacio 22 poena. Tony Wrotten je sa 22 poena bio najefikasniji u sastavu Sixersa. Treba napomenuti da su Pacersi oslabljeni neigranjem teško povrijeđenog Paula Georgea.

Miami je ostao bez LeBrona Jamesa, ali je tu Chris Bosh, koji je ‘natrpao’ Washington Wizardse sa 26 poena uz 15 skokova u 107:93 pobjedi Heata. Kakva noć za Bosha! Pomagao mu je Dwayne Wade sa 21 poenom, te Norris Cole sa 23 poena, dok su Marcin Gortat (18), Paul Pierce (17) i John Wall (16 uz 11 asista) bili najbolji u redovima gostiju. 

Toronto Raptorsi su pred svojim navijačima, rezultatom 109:102, savladali Atlantu Hawkse. Valanciunas je bio lider u Torotnu sa 17 poena, dok je DeRozan zakazao, pa je ubacio tek 15 poena.  Po 20 poena u Hawksima ubacili su Korver, Teague i Scott. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.