Košarka je od danas siromašnija za još jednog velikana

Tim Duncan završio karijeru

Košarka je od danas siromašnija za još jednog velikana

Dugogodišnji košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan danas je zvanično okončao svoju bogatu karijeru.

Legendarni Duncan je u NBA ligi proveo 19 godina i za to vrijeme je izrastao u jednog od najboljih košarkaša u posljednje dvije decenije.

Tim Duncan je u NBA ligu stigao 1997. godine kao 1. pick, a svu svoju karijeru proveo je nastupajući za San Antonio Spurs, čija je velika legenda. 

Za vrijeme svog dugog boravka u Spursima, Duncan je osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP NBA lige i tri puta MVP finala. U prosjeku je bilježio 19 poena i 10,8 skokova po utakmici. 

Ovaj 39-godišnjak je nastupio i u 15 All-Star utakmica i jedan je od rijetkih koji su u karijeri odigrali više od hiljadu utakmica u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi