Košarkaš Galate u zadnji tren izbjegao tragediju u Istanbulu

Nije otišao na planiranu večeru

Košarkaš Galate u zadnji tren izbjegao tragediju u Istanbulu

M. Šljivak

Istanbul je sinoć uzdrmala još jedna tragedija. 

Teroristički napadi postali su svakodnevnica u jednom od najljepših gradova svijeta, a sinoć je ponovo bila krvava noć, jer je u napadu na noći klub poginulo 39 osoba.

Klub Reina, gdje se desio masakr, jedan je od najpoznatijih u ovom gradu i svakodnevno privlači i poznate stanovnike Istanbula.

Košarkaš Galatasaraya Austin Daye imao je u planu da sinoćnju večer provede u ovom klubu. Planirao je večeru, ali je u posljednjem trenutku, na njegovu sreću, odustao.

"Nevjerovatno. Imao sam plan da odem na večeru u Reinu večeras, ali sam se predomislio. Šokiran sam. Moje misli su uz sve žrtve", rekao je Daye.

Intuicija je tako spasila košarkaša turskog kluba, a nedavno je jedan od američkih košarkaša, Bryce Cotton, odlučio da napusti Istanbul iz sigurnosnih razloga.

Za sada se Daye neće odlučiti na ovakav potez, no košarkaši iz SAD-a zbog konstantnih napada sve manje biraju turske klubove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi