Košarkaš Širokog pozvan u A selekciju Hrvatske

Skelin računa na Drežnjaka

Košarkaš Širokog pozvan u A selekciju Hrvatske

Mladi košarkaš Širokog Mateo Drežnjak našao se na popisu novog selektora "A" reprezentacije Hrvatske Ivice Skelina. 

Na spisku novog selektora Hrvatske se mahom nalaze mladi igrači, a među onima na koje Ivica Skelin računa u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Kini je i Mateo Drežnjak. 

"Čestitke Drežnjaku. Ovo je sigurno veliki priznanje i za HKK Široki", pohvalili su se iz bh. kluba. 

Spisak igrača: 

Stipčević Rok, Mavra Dominik, Katić Toni, Bilinovac Josip, Krušlin Filip, Slavica Nik, Simon Krunoslav, Badžim Roko, Mustapić Jakov, Bošnjak Domagoj, Ramljak Ivan, Božić Luka, Šakić Željko, Zubčić Tomislav, Rudež Damjan, Barać Boris, Bilan Miro, Planinić Darko, Sobin Josip, Žganec Karlo, Radovčić Krešimir, Kalajžić Mat, Šamanić Luka, Drežnjak Mateo

Prvu utakmicu kvalifikacija za SP 2019 Hrvatska igra 24. novembra u gostima protiv Holandije, a već 26. novembra 2017. u 18:00 sati u KC Dražen Petrović s već dobro poznatim protivnikom Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi