Košarkaš Sparsa dobio poziv Milana Gurovića
Foto: euroleague.net

Pozvan u juniorsku selekciju Srbije

Košarkaš Sparsa dobio poziv Milana Gurovića

M. Šljivak

Mladi košarkaš Sparsa Aleksa Stepanović dobio je poziv juniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Milan Gurović je objavio popis igrača na koje računa na prvenstvu Evrope, a među njima se našlo i ime košarkaša Sparsa Alekse Stepanovića, koji je centar pažnje stigao zahvaljujući sjajnim nastupima za sarajevski klub na kvalifikacijama za Euroligu.

Na ovom turniru je imao double-double učinak od 21 poena i 11 skokova u prosjeku, čime je privukao pažnju Milana Gurovića.

Srbijanski selektor ga je odlučio pozivati za Eurobasket u Turskoj gdje je Srbija u grupi sa Slovenijom, Rusijom i Francuskoj.

Stepanović je rođen u Nišu, a pored ponuda Crvene zvezde i Partizana odlučio se za dolazak u Sparse, a to mu je bio pravi pogodak.

Smatra se jednim od navjećih talenata u Srbiji i sigurno je pred njim blistava karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi