Košarkaši Galatasaraya ostali bez trenera

Promjena na klupi

Košarkaši Galatasaraya ostali bez trenera

A. Beganović

Košarkaši turskog Galatasaraya ostali su bez trenera jer je uprava ovog košarkaškog kluba nezadovoljna dosadašnjim učinkom ekipe koju su pojačali na početku sezone kao nikada do sada.

Turski košarkaški stručnjak Murat Ozyer dobio je otkaz iako je imao relativno dobre rezultate. Naime, u turskom prvenstvu Galatasaray se nalazi na drugom mjestu sa 10 pobjeda i samo dva poraza, dok je u FIBA Eurochallengeu na dobrom putu da izbori prolaz u "Top-16".

Velika ulaganja na početku sezone povećala su apetite čelnika Galate pa su tako na početku sezone dovedena poznata imena evropske košarke (Žižić, Milojević, Gurović, Strickland, Graves), ali je izostao plasman u drugu (grupnu) fazu Eurocupa (eliminacija od Budućnosti) što je bila kap koja je prelila čašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.