Košarkaši Srbije na korak od Olimpijskih igara

Češka pala u Beogradskoj Areni

Košarkaši Srbije na korak od Olimpijskih igara

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre nakon današnje pobjede protiv Češke Republike u Beogradskoj Areni rezultatom 96:72.

Srbija je sjajno otvorila ovaj meč te su značajnu prednost stekli u prvoj dionici nakon koje je rezultat glasio 26:17. U drugoj četvrtini rezultat je bio izjednačen 19:19 pa se na odmor otišlo sa prednošću Srbije od devet razlike.

Domaćin ovog turnira u trećoj dionici igra ponovo bolje od protivnika te prednost povećava za dodatnih šest poena. U posljedjoj dionici rutinski su zadržali vodstvo za plasman u finale.

Tamo ih čeka reprezetentacija Portorika koja je nešto ranije savladala Latviju sa 77:70.

Najefikasniji u redovima Srbije danas je bio Bogdanović sa 21 poenom, dok je Teodosić dodao 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti