Košarkašice Srbije savladale Kinu

Olimpijske igre, košarkaški turnir za žene

Košarkašice Srbije savladale Kinu

D. Vejo

Košarkašice Srbije su u četvrtom kolu grupe B OI u Riju bile bolje od selekcije Kine rezultatom 80:72  po četvrtinama je bilo 24:14, 16:20, 26:9 i 14:29.

Reprezentativke Srbije od samog starta utakmice krenule su na sve ili ništa. Rezultat nakon prve dionice meča glasio je 24:14 u korist Srbije. Međutim, Kina se u drugoj četvrtini budi pa tako sa 20:16 istu prisvajaju u svoju korist.

U drugom poluvremenu, Srbija prebacuje u veću brzinu. Treću četvrtinu izabranice Marine Maljković igraju sjajno. Period dobijaju sa 26:9. U posljednjoj dionici, dominacija je pripala Kini gdje ubacuju 29 poena dok Srbija 14, ali ni to nije bilo dovoljno kako bi ostvarile pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi