Košarkaška utakmica u SAD završila rezultatom 2:0!

Kad srednjoškolci taktiziraju

Košarkaška utakmica u SAD završila rezultatom 2:0!

Bizaran rezultat jedne košarkaške utakmice dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Vjerovali ili ne, na utakmici srednjoškolske lige u Sjevernoj Karolini meč je završen rezultatom 2:0!

Jedini koš postignut je u prvom napadu nakon petnaest sekundi, nakon čega je uslijedilo čuvanje lopte do isteka utakmice. Čak niko nije ni pokušao postići koš pošto je za cijelo prvo poluvrijeme upućen samo jedan šut na koš koji je rezultirao pogotkom. Ako ništa, stoprocentan učinak...

Tajnu neviđene i izuzetno čudne taktike otkrio je trener pobjedničke ekipe:

"Namjera je bila odmarati se u napadu i maksimalno se koncentrisati na rezultat jer smo imali vodstvo. Odigrali smo meč u laganom tempu jer su moji igrači već bili umorni. Bio je to naš četvrti meč ove sedmice pa su se neki počeli žaliti na grčeve. Najdramatičniji dio utakmice je bilo posljednjih pola minute kada smo izgubili loptu. Srećom, prošlo je bez posljedica i slavili smo".

Ako se pitate kako je ovo moguće, reći ćemo vam da u ovoj ligi ne postoji vremensko ograničenje za napad što je i omogućilo ovu lakrdiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.