Koturović stopama bivših suigrača
Koturović traži povrat pola miliona dolara

Bivši reprezentativac Srbije na sudu

Koturović stopama bivših suigrača

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije, Dejan Koturović, odlučio je poći stopama svojih kolega, Dejana Bodiroge, Predraga Danilovića i Željka Rebrače, i tužiti američku agenciju „Worldwide financial managment“.

Bodiroga, Rebrača i Danilović su nakon raskida saradnje sa ovom agencijom izgubili oko 12 miliona dolara, dok je Koturović prošao nešto bolje izgubivši samo pola miliona dolara.

Jedan od suvlasnika agencije je George Grkinic, inače srbijanskog porijekla. Bodiroga i Rebrača su tužbu podnijeli 9.aprila, a Danilović još u januaru prošle godine.

“Bio sam njegov klijent, dok nisam shvatio o čemu se radi. Znam da je prevario najmanje desetak košarkaša, čak i neka velika imena. Ja sam uložio pola miliona dolara, koji su nestali sa računa. Riječ je o prevarantu i hohštapleru. Obrlatio je dosta mladih srpskih sportista. Dok smo bili mladi i glupi, vjerovali smo da je vrstan bankar, niko tada nije pretpostavljao šta je po srjedi”, riječi su Koturovića, bivšeg igrača Partizana.

“Njemu je mjesto u zatvoru, ali prije toga svima nama mora da vrati pare koje je uzeo. Ne znam šta Grkinić sada radi, vjerovatno uživa u plodovima tuđeg rada”, ogorčen je Koturović.

Američka agencija brine o brojnim svjetskim košarkašima među kojima je i nekoliko srbijanskih košarkaša koji su nastupali u klubovima NBA lige. Koturović se sjeća i SP u Indianapolisu kada su srbijanski reprezentativci pobjede slavili upravo u stanu pomenutog Grkinica.

„Pitao sam što idemo kod njega, jer sam ja već tada znao o kome je riječ, ali nisu me slušali, i onda smo otišli. Bilo mi čudno, ali šta da se radi”, rekao je Koturović koji se nada da će uspjeti naplatiti dugovanja od strane ove menadžerske agencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.