Kraj i za Syracuse, Kentucky bez problema
Jacob Pullen je odveo Kansas dalje

NCAA March Madness Sweet Sixteen

Kraj i za Syracuse, Kentucky bez problema

Teme:

Nakon četiri dana pauze nastavljen je NCAA March Madness. Od sinoć smo ostali bez prvog favorita Westa, Syracusea, dok su Kentucky, Kansas State i West Virginia opravdali ulogu favorita.

Večeras su na programu polufinalne utakmice u regijama Midwest i South, a već u subotu i nedjelju na rasporedu su regionalna finala. Pobjednici regionalnih finala idu na Final Four 3-5 aprila u Indianapolisu.

Prvi nositelj Westa, Syracuse Orange poražen je od Butlera sa 59:63 i tako se oprostio od daljeg takmičenja. Butler je prvi tim iz Horizon divizije u historiji koji se plasirao u regionalno finale. U posljednjih pet minuta meča Willie Weasley je pogodio 11 vezanih poena i odveo Butler u finale. Gordon Hayward je sa 17 poena bio prvo ime Butlera, a Wes Johnson sa 17 poena i 9 skokova Syracusea.

Ljepoticu večeri odigrali su Kansas State i Xavier, a nakon dva produžetka Kanas State je slavio sa 101:96 i imaće priliku da protiv Butlera izbori prvi Final Four nakon 1964. godine. Jacob Pullen je ubacio tricu pred kraj utakmice koja je prelomila meč. Pullen je utakmicu završio sa 28, a Denis Clemente sa 25. Jordan Crawford je ostvario rekord karijere ubacivši 32 poena, ali to nije pomoglo Xavieru.

Kentucky nije imao problema protiv najvećeg dosadašnjeg iznenađenja Cornella (62:45). Iako Kentucky ove sezone ima prosjek od 95 poena po utakmici, sinoć nisu blistali, ali su bili dovoljno jaki da odu u finale Easta u prvoj sezoni pod vodstvom Johna Caliparija. DeMar Cousins je meč završio sa 16, a Eric Blesoe s 12 poena. Louis Dale je sa 17 poena bio najbolji kod Cornella.

West Virginia nije dozvolila iznenađenje protiv Washington Huskiesa (69:56). Igrači drugog nositelja Easta znali su od koga im prijeti najveća opasnost, pa su sjajnom odbranom Quincyja Pondextera zaustavili na samo 7 poena. Justin Holiday je sa 14 poena bio prvo ime Huskiesa, dok su Kevin Jones sa 18 i Da'Sean Butler sa 14 poena bili najbolji kod pobjednika.

Rezultati:

WEST:
Syracuse – Butler 59:63
Kansas State – Xavier 101:96
EAST:
Kentucky – Cornell 62:45
West Virginia – Washington 69:56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.