Kralj nije dozvolio prekid serije Cavsa
Foto: EPA

Cleveland nakon produžetka savladao Clipperse

Kralj nije dozvolio prekid serije Cavsa

Cleveland Cavaliersi su nakon lošeg otvaranja sezone vezali tri pobjede, a četvrtu su tražili u svojoj Quicken Loans Areni protiv Los Angeles Clippersa. Iako su Clippersi vodili većim dijelom susreta, Cleveland je uspio izboriti produžetak, a na kraju i slaviti pobjedu rezultatom 118:113.

Clippersi su puno bolje otvorili utakmicu u Clevelandu, pa su već nakon nekoliko minuta igre imali dvocifrenu prednost. Ipak, Cavsi u drugu četvrtinu ulaze sa deficitom od samo tri poena. Do poluvremena se gledala neizvjesna utakmica, Clippersi su držali prednost, ali domaća ekipa im nije dopuštala da se "odlijepe".

U trećoj četvrtini ekipa iz Los Angelesa stiže do plus 15, Cavsi smanjuju, ali početkom zadnjeg perioda Clippersi ponovo imaju dvocifrenu prednost. Tada se činilo da će Cavsi prekinuti pobjedničku seriju, ali domaći se bude u finišu, a LeBron James 47 sekundi prije kraja pogađa trojku za izjednačenje (105:105). U posljednjih 30-ak sekundi su obje ekipe imale priliku doći do novog vodstva, ali su sa jedne strane Wade i sa druge Griffin promašili šuteve. LeBron je imao priliku sa zvukom sirene osigurati pobjedu Cavsa, ali lopta nije završila u košu, pa se otišlo u produžetak.

U produžetku, pak, puno bolja igra domaćih, koji poenima Smitha, Jamesa i Korvera dolaze do pobjede.

Cavse je do četvrte pobjede u nizu predvodio neumorni LeBron James, koji je za 46 minuta na parketu upisao 39 poena, 14 skokova i šest asistencija. Sjajnu partiju je pružio i Kevin Love koji je ubacio 25 poena, dok je Dwyane Wade dodao 23.

Kada su Clippersi u pitanju, sjajan je bio Blake Griffin koji je upisao double-double učinak sa 23 poena i 12 skokova, a dodao je i pet asistencija. Double-double učinak je upisao i DeAndre Jordan sa 20 poena i 22 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti