Kralj se ne predaje: Warriorsi zaustavljeni u Clevelandu
Foto: EPA

Cavaliersi savladali Golden State rezultatom 137:116

Kralj se ne predaje: Warriorsi zaustavljeni u Clevelandu

Kevin Durant je ponovo briljirao, ali ovaj put nije mogao sam protiv raspoloženih Cavaliersa koji su na svom parketu stigli do prve pobjede nad Warriorsima u velikom NBA finalu. Cleveland je slavio rezultatom 137:116 i na taj način smanjio na 3-1 u seriji.

Cavsi nisu imali namjeru "položiti oružje" pred svojom publikom, pa su utakmicu u kojoj im je prijetila "metla" otvorili zaista sjajno.

Već nakon pet minuta igre domaći su imali prednost od 16 poena, a nakon prve četvrtine pao je i prvi rekord na ovoj utakmici. Cavaliersi su u ovoj dionici postigli čak 49 poena, što je najviše u jednoj četvrtini neke finalne utakmice ikada.

Prva četvrtina je završena rezultatom 49:33, a Cleveland ne smanjuje gas ni u drugoj, pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 86:68 u korist domaćina, a ovo je predstavljalo još jedan rekord. Naime 86 je najveći broj poena na poluvremenu jedne finalne utakmice u historiji NBA lige.

U drugom poluvremenu ista slika, Cavsi igraju sjajno a Warriorsi nikako ne uspijevaju uhvatiti priključak i doći do jednocifrenog deficita. 

Cleveland lagano privodi utakmicu kraju, a posljednje minute susreta protiču u "revijalnom" odmjeravanju snaga drugih petorki.

U ekipi Cavaliersa fantastičnu predstavu je pružio Kyrie Irving. Playmaker Clevelanda je upisao 40 poena, sedam skokova i četiri asistencije. LeBron James je zabilježio tripl-double sa 31 poenom, 10 skokova i 11 asistencija. Odlični Kevin Love je dodao 23, a JR Smith je ubacio 15 poena.

Kevin Durant ovaj put nije imao podršku saigrača, pa je sa svojih 35 poena bio ubjedljivo najefikasniji igrač Warriorsa.

Draymond Green je bio solidan sa 16 poena i 14 skokova, dok su najviše razočarali Steph Curry i Klay Thompson.

Curry je ubacio 14 poena, istina uz 10 asistencija i pet skokova, dok je Thompson upisao 13 poena.

Serija se sada ponovo seli u Oakland gdje će se odigrati peta utakmica, koja je na rasporedu u noći sa ponedjeljka na utorak u 02:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi