Kralj se vraća kući: LBJ izabrao Cleveland!

James napustio Miami

Kralj se vraća kući: LBJ izabrao Cleveland!

E. Škorić

Ponajbolji košarkaš svijeta LeBron James objavio je danas kako se vraća kući u Cleveland.

Dugo je James vagao između Miami Heata i bivšeg kluba Cleveland Cavaliersa, da bi na kraju odlučio da napusti trenutnu ekipu i vrati se kući.

"Moj odnos sa sjeveroistočnim Ohiom veći je od košarke. Nisam to shvatio prije četiri godine, ali sada shvaćam", rekao je James.

S Miamijem je james osvojio dva naslova NBA lige iz četiri finala. "Kralj" je bio otpisan od navijača Clevelanda, palili su njegove fotografije, no sada mu se zasigurno raduju.

LBJ je s Calaviersima 2007. godine igrao veliko finale protiv San Antonija, no izgubio je tada. S njim u ekipi, Cavsi mogu do velikih rezultata u narednim godinama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.