Kraljevi razbili Mirzine keramičare
Teletović je ubacio osam poena

Polufinale španskog playoffa

Kraljevi razbili Mirzine keramičare

Madridski Real, deklasirao je večeras pred 11.500 domaćih navijača Tau Ceramicu (102:82) u drugoj polufinalnoj utakmici playoffa završnice španskog prvenstva i tako u seriji izjednačio na 1:1.

Košarkaši kraljevskog kluba bolje su otvorili utakmicu i već na poluvremenu se mogao naslutiti konačni ishod utakmice. Naime, nakon dvije četvrtine, real je ostvario prednost od 12 poena (44:32), a pravi potop popularni keramičari doživjeli su u trećoj četvrtini koju su izgubili rezultatom 19:35. U polsjednjoj dionici igre, Tau je uspjela samo ublažiti poraz.

Naš reprezentativac Mirza Teletović ubacio je osam pena, a najefikasniji igrač utakmice bio je Sergio Vidal (Tau Ceramica) koji je postigao 21 poen. Ipak, to nije bilo dovoljno da se ugroze raspoloženi košarkaški Reala, obzirom da su šestorica domaćih igrača imali dvocifren učinak: Reyes (18), Bullock (16), Llull (14) , Mumbru (11), Lopez (10) i Van Den Spiegel (10).    

Real Madrid - Tau Ceramica 102:82 (1:1 u seriji)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.