Krenula i BiH,  Makedonci poslali poruku preko Srbije

Nakon tri kola u grupi B

Krenula i BiH, Makedonci poslali poruku preko Srbije

Nakon tri odigrana kola nema neporaženih reprezentacija u grupi B. Imamo dvije selekcije sa po dvije pobjede (Srbija, Litva) i tri sa po jednom (BiH, Crna Gora, Makedonija). S obzirom da su dva kola do kraja, sve je moguće, kombinacija je gomila, a tri mjesta su slobodna.

Svojih pet minuta, (ili precizniji da budemo devet)  napokon je dočekala i reprezentacija BiH. Crna Gora je na otvaranju četvrte četvrtine imal +13 i sve je mirisalo na još jedan poraz, na još jedan neuspjeh. A onda se otvorilo. Trica na tricu. Krenulo je od Teletovića, pa preko Gordića i Šutala do Teletovića. Na kraju smo posljednju dionicu dobili sa nevjerovatnih 16 razlike, primili smo 11 poena. Slavlje među igračima je bilo neopisivo.

Teletović je uz loš šut 6/22 utakmicu završio sa 18 poena, ali je zato Gordić dodao 17 uz tricu (3/3). Subota je dan odmora, igrači će odraditi jedan trening i onda idu dvije presudne utakmice, prva protiv starih poznaninka, Makedonije.

Makedonci su nakon dva bolna poraza razbili Srbiju 89:75. Novinari iz Srbije stalno ističu kako njihova mlada selekcija može odigrati odlično, ali i podbaciti. Protiv Makedonije je Srbija bila neprepoznatljiva, toliko da su kod nekih pojavile sumnje kako je bilo nečega. Bilo kako bilo Bo McCalebb je odigrao svoju najbolju do sada, završio je susret sa 27 poena. Srbi su u ovoj utakmici promašili 18 trica, šut je bio na 35 posto. Previše premalo da bi se pobjedila Makedonija. Iako na kraju ovaj poraz ne mora ništa značiti.

Litvanci polako hvataju ritam, ali ne razbijaju protivnike. Latvijci nisu odustajali, vraćali su se uporno. I opet su šutirali do iznemoglosti trice, čak 31. Litvanci su puno rotirali pa su i strijelci bili ujednačeni.
Danas u je grupi B dana pauze, toliko željeni kod igrača i trenera. Treba ekipe srediti, za nastavak koji je će biti ubitačan.

Mi smo upisali jednu pobjedu, druga možda čak i bude dovoljna za drugi krug. Petrović je posalo jasnu poruku. Izabrali smo svoj put, "ili ćemo umrijeti ili ćemo napraviti nešto veliko". Nekako nismo za ovu prvu soluciju, druga izgleda bolje, ljepše, ugodnije. Ostaje samo pitanje koja je realnija....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.