Kriza drma Tenerife, Vrabac ne igra kod Markovića

Bh. stručnjak ne daje šansu našem košarkašu

Kriza drma Tenerife, Vrabac ne igra kod Markovića

M. Šljivak

Košarkaši Tenerifa poraženi su u 8. kolu ACB lige na gostovanju kod Zaragoze rezultatom 89:77.

Nakon odličnog uvoda u sezonu Tenerife polako padaju u formi i danas su doživjeli treći uzastopni poraz.

Tim Nenada Markovića je dobro ušao u meč. Vodili su gotovo cijelim tokom prve dionice nakon kojeg su imali prednost od jednog poena, 16:17.

Dominacija Tenerifa viđena je i u drugoj četvrtini. Prednost je često bila i dvocifrena, išla je do maksimalnih plus 12, a na odmor se otišlo vodstvom gostiju, 32:40.

Prednost Tenerifa je trajala do finiša treće dionice. Zaragoza je potom zaigrala sjajno, Gary Neal je bio nezaustavljiv i nakon dugo vremena domaći tim uspijeva doći do vodstva, a na ulasku u posljednju četvrtinu rezultat je bio neriješen, 56:56.

Igra tima bh. stručnjaka se raspala u posljednjoj dionici. Zaragoza je koristila svaku šansu za lagane poene, krenuo ih je šut i na kraju su domaći košarkaši upisali pobjedu.

Bh. reprezentativac Adin Vrabac ponovo nije dobio šansu za igru kod Nenada Markovića, a u ovom timu je najefikasniji bio Poljak Mateusz Ponitka sa 22 poena.

Zaragozu je do pobjede vodio Gary Neal sa 32 ubačena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi