Krka šokirala Cedevitu, Musa bez učinka

ABA liga

Krka šokirala Cedevitu, Musa bez učinka

E. Škorić

Košarkaši Krke bili su bolji od Cedevite u meču 19. kola ABA lige sa 90:86.

Posljednjeplasirana Krka stigla je senzacionalno do pete pobjede u regionalnom prvenstvu. Gosti iz Zagreba nisu bili u svom pravom izdanju i na kraju su poraženi rezultatom 90:86.

Zagrepčani su vodili 27:19 nakon prvih 10 minuta igre, no onda je u drugoj dionici Krka razmontirala hrvatskog prvaka (31:17), pa je na poluvremenu vodila 50:44.

Tokom treće dionice Krka je vodila, pa je imala i maksimalnih 16 razlike na ulazu u zadnjih 10 minuta. Cedevita je uspjela da smanji, da dođe do izjednačenja (81:81),  a onda je opet prokockala pobjedu.

Krku je sa 24 poena predvodio Luković, dok je 17 ubacio Rebec, a 15 Curry. Boatright je bio jedini u prvom izdanju kod Cedevite i on je meč završio s 22 poena, dok je Babić dodao 13, a Bilan 12 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa igrao je samo pet minuta, ali nije upisao poene. Imao je jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti