Krylia ubjedljiva protiv Bonna

Eurochallenge

Krylia ubjedljiva protiv Bonna

M. Šljivak

Košarkaši Krasnye Krylie savladali su večeras na svoma parketu njemački Bonn rezultatom 80:60 u prvom susretu četvrtfinala EuroChallenge Kupa.

Domaći košarkaši su od samog početka preuzeli inicjativu utakmicom. Već nakon prvog perioda stvorili su 13 poena prednosti 28:15, da bi do poluvremena dodatno povećali prednost na 19 razlike 53:34.

U nastavku susreta Krylia je lagano održavala stečenu prednost. Na kraju su stigli do ubjedljive pobjede od 20 poena razlike, a do nje ih je predvodio Chester Simmons sa 16 poena. Kod Bonna Robert Vaden je ubacio 14 poena.

Serije u EuroChallenge Kupu igraju se u dvije dobijene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.