Krzyzewski odabrao 12 ratnika za Olimpijske igre

Može li Amerikance neko pobijediti?

Krzyzewski odabrao 12 ratnika za Olimpijske igre

A. Beganović

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Mike Krzyzewski, objavio je spisak igrača na koje računa za Olimpijske igre u Brazilu.

Na spisku se ne nalazi nekoliko velikih igračkih imena, no i pored toga reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država najveći favorit je za osvajanje zlatne medalje.

"Mislim da imamo dobar tim, koji je dobro popunjen na svim pozicijama. Imamo sjajne strijelce, dobri smo atletski i mislim da ćemo zapaženo igrati i u odbrani", izjavio je Mike Krzyzewski.

Spisak košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država:

Carmelo Anthony (New York Knicks/Syracuse); Harrison Barnes (Golden State Warriors/North Carolina); Jimmy Butler (Chicago Bulls/Marquette); DeMarcus Cousins (Sacramento Kings/Kentucky); DeMar DeRozan (Toronto Raptors/USC); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder/Texas); Paul George (Indiana Pacers/Fresno State); Draymond Green (Golden State Warriors/Michigan State); Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers/Duke); DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers/Texas A&M); Kyle Lowry (Toronto Raptors/Villanova); and Klay Thompson (Golden State Warriors/Washington State).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi