KSS najavio veliki preokret u slučaju Jokić
Foto: EPA

Ipak će igrati za reprezentaciju

KSS najavio veliki preokret u slučaju Jokić

Prije nekoliko dana proširila se vijest da Nikola Jokić neće dobiti dozvolu Denvera da nastupi za Srbiju na Eurobasketu koji se ove godine igra u Turskoj.

S obzirom da je Jokić trenutno najbolji košarkaš kojeg Srbija ima, njegov izostanak bi bio ogroman hendikep za selekciju naših istočnih susjeda, a kompletna javnost u ovoj zemlji se pobunila na navodnu odluku Denvera.

Kako sada stvari stoje, moglo bi doći do velikog preokreta u slučaju Nikole Jokića, o čemu su se oglasili iz Košarkaškog saveza Srbije.

Prema riječima ljudi iz krovne kuće srbijanske košarke, Jokićevo igranje za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu nije upitno jer Denver niti bilo koji klub iz NBA lige nema pravo zabraniti igračima da igraju za svoje reprezentacije.

"Nijedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima zabrani igranje za nacionalne timove iz mnogo razloga, ali, prije svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u klubove mnogo bolji i zreliji. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za medalja", ističe se u saopstenju KSS koje je potpisao predsjednik Predrag Danilović, uz poruku da se na ovaj način završava sa komentarima na ovu situaciju.

Osim toga, KSS je na svojoj zvaničnoj stranici objavio dopis potpredsjednika Denvera Arturasa Karnišovasa u kojem piše da taj klub ne može i neće zaustaviti Jokića da zaigra za reprezentaciju Srbije, te da je na tu temu već razgovarao sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi