Kukoč više nije jedini košarkaš sa triple-doubleom na EP

Veliki podvig Mandachea

Kukoč više nije jedini košarkaš sa triple-doubleom na EP

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč je 22 godine bio jedini igrač kojem je pošlo za rukom da ubilježi triple-double na Evropskom prvenstvu.

Kukoč je 1995. godine na utakmici protiv Finske postigao 15 poena uz 12 skokova i 11 asistencija i trebale su proći više od dvije decenije da neko ponovi njegov uspjeh.

To je pošlo za rukom rumunskom košarkašu Andreiju Mandacheu, koji je u susretu sa Crnom Gorom upisao 14 poena, 11 asistencija i 10 skokova, čime je ušao u historiju.

Ni fantastična partija Mandachea nije pomogla Rumuniji da izbjegne i peti poraz na turniru, s obzirom da je Crna Gora slavila sa 86:69.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti