Kup Kvarnera pripao Zadru

Kup Kvarnera pripao Zadru

U finalnoj utakmici snage su odmjerili ekipa Zadra koja je jučer savladala FMP te su dobili šansu da snage odmjere sa Širokim. Ekipa Zadra je diktirala tempo u prvom dijelu utakmice, te su poveli rezultatom 20:6 .

Neizvjesnost je uslijedila kasnije kada je Morović uz Špralju smanjio razliku na 30:25, ali ta neizvjesnost nije dugo potrajala.Marko Car, koji je proglašen za najboljeg igrača i strijelca turnira, do poluvremena uspio je ubaciti tri trice i donijeti svom timu dodatnih 17 poena, te su na pauzu otišli sa rezultatom 42:25.

U drugom dijelu utakmice bilo je presinga sa obje strane, ekipa Širokog je uspjela smanjiti razliku u posljednjoj četvrtini utakmice na 61:50, no to im nije bilo dovoljno. Do kraja utakmice na semaforu je jedno vrijeme stajao isti rezultat, sve dok prednost svog tima nije povećao Golemac.

Najbolji u redovima Zadra najbolji je bio Marko Car sa 22 poena, dok su po 10 poena dodali Brown i Golemac. U ekipi Širokog najbolji je bio Morović sa 16 poena, a Špralja je ubacio poen manje.

Zadar - Široki TT Kabeli 69:52 (22:11, 20:14, 15:16, 12:11)
Suci: Anzulović, Milin i Malić.
Zadar Car 22, Vladović 8, Batur, Golemac 10 (8s), Perinčić 3, Dundović 6, Bilan 8 (6s), Pelczman, Marčinković, Olivari 2, Vlaić, Brown 10.
Široki: Novak, Planinić 4, Barać 4, Pilepić 2, Morović 16, Bilinovac 3, Grgat, Peršić 8 (8s), Špralja 15 (7s)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti