Kyle Korver tri godine u Clevelandu
Foto: EPA

Novi ugovor za sjajnog šutera

Kyle Korver tri godine u Clevelandu

M. Šljivak

Fantastični šuter Kyle Korver (36) dogovorio je novi ugovor s Cleveland Cavaliersima.

Iako mu je na leđima već 36-godina, to rukovodstvu Cavsa ne smeta, pa su mu ponudili novi trogodišnji ugovor, kojeg je Korver i prihvatio.

On će u tom periodu inkasirati 22 miliona eura, te će u NBA ligi ostati sve do 39. godine života, ali sigurno je da ovakav šuter usprkos godinama, može biti važan kotač u igri viceprvaka NBA lige.

Korver slovi za jednog od najboljih šutera u proteklih 15-ak godina, a tokom bogate NBA karijere je na prosjeku od 10 poena po  meču uz  čak 48 procenata pogođenih šuteva iz igre.

Korver je protekle sezone nastupio u 35 utakmica  za Cleveland, a ranije nastupao za Philadelphiju, Utah, Chicago i Atlantu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti