Kyrie Irving 'silno' želi igrati u Knicksima
Foto: EPA

Sjajni playmaker Cavsa zatražio trejd

Kyrie Irving 'silno' želi igrati u Knicksima

Od kada su se pojavile informacije da je Kyrie Irving zatražio od Cleveland Cavaliersa da bude trejdovan, počele su i špekulacije o njegovoj mogućoj narednoj destinaciji.

A prema novinaru ESPN-a, Pablu Torreu, sjajni playmaker silno želi zaigrati za New York Knickse.

Već neko vrijeme kruže glasine o listi željenih destinacija koju je Irving dostavio Cavsima, a na njoj se, navodno, nalaze Knicksi, San Antonio Spursi, Miami Heat i Minnesota Timberwolvesi.

ESPN-ov Brian Windhorst ističe da se Irving želi okušati u sredini u kojoj će glavni fokus biti upravo na njemu, dok je u Cavsima, ipak, bio u "sjeni" sjajnom Lebrona Jamesa.

Pretpostavlja se i da su Knicksi voljni napraviti trejd i Irvinga dovesti u svoju ekipu. Ekipa iz New Yorka odavno želi trejdovati Carmela Anthonyja, a mladi Kristaps Porzingis, iako veliki talenat, ima tek 21 godinu i trebat će mu još vremena da ispuni svoj potencijal, dok je Knicksima pomoć potrebna odmah.

Irving bi tako postao "stub" njihove ekipe, a s obzirom na njegove igre u Cavsima, očigledno je da on može sam "nositi" jednu franšizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi