Laboral počistio Panathinaikos za prolaz na Final Four

Veliki uspjeh španskog tima

Laboral počistio Panathinaikos za prolaz na Final Four

Laboral Kutxa savladala je večeras kao gost ekipu Panathinaikosa (84:75), pa je ukupnim rezultatom 3:0 plasirala se na završni turnir u Berlinu.

Gosti su u prvih 20 minuta pružili nešto bolju igru, pa su na odmor otišli sa pet poena prednosti (42:37). 

U trećoj čertvrtini razigrali su Janković i Elliot, koji su svojim koševima u potpunosti vratili u život domaći sastav. Na ulasku u posljednji period izabranici Aleksandra Đorđevića imali su zaostatak od samo pola koša (56:55).

Ipak, kada su trebali najviše da pruže košarkaši Panathinaikosa su poptuno posustali, što je rival iskoristio i tako došao do treće pobjede u četvrtfinalnoj seriji, odnosno plasmana na Final Four.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji pojedinac u redovima Laboral Kutxe bio je Darius Adams sa 24 pogotka, a u sastavu Panathinaikosa istakao se Miroslav Raduljica sa 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi