Lagana pobjeda Cedevite, Musa ponovo dobar
Foto: Twitter/KK Cedevita

Eurocup, 3. kolo

Lagana pobjeda Cedevite, Musa ponovo dobar

Cedevita je u areni Dražen Petrović ugostila ekipu MoraBanc Andore u 3. kolu Eurocupa i slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:73.

Košarkaši Cedevite su odlično otvorili utakmicu, pa su prvu dionicu riješili u svoju korist, rezultatom 27:19.

Prednost domaćina je početkom druge četvrtine rasla i do 13 poena razlike, ali se gosti "bude" i počinju sa dosta boljom igrom. Košarkaši MoraBanc Andore tako uspijevaju na poluvrijeme otići sa zaostatkom od šest poena.

Ipak, domaćini prelamaju susret u trećem periodu. U finišu treće dionice Cedevita stiže do plus 12, a nakon četiri minute igre u zadnjoj četvrtini prednost domaćih iznosi čak 22 poena razlike. 

Već tada je bilo jasno da će Cedevita upisati sigurnu pobjedu, pa su košarkaši zagrebačke ekipe lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u ekipi Cedevite je bio Demetris Nichlos sa 20 poena, Kevin Murphy je dodao 18, a Will Cherry 14 poena. I naš Džanan Musa je pružio dobru partiju, te je ubacio 12 poena, dok je Andrija Stipanović pet poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Kada je u pitanju ekipa MoraBanc Andore najefikasniji je bio Karnowski sa 11 poena. Walker je dodao 10, a Fernandez, Blažič i Diagne su ubacili po osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti