Lagana pobjeda Izraela nad Estonijom

Turnir u Zagrebu

Lagana pobjeda Izraela nad Estonijom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Izraela lagano je večeras u Zagrebu savladala Estoniju rezultatom 74:56.

Dominirao je Izrael u ovom meču i na kraju je zasluženo slavio pobjedu. Već nakon prve četvrtine su imali devet poena prednosti (23:14), te je već tada bilo jasno u kojem smjeru će ovaj susret otići.

Uspjela je Estonija da do poluvremena smanji prednost na minus šest (35:29), ali je presudila treća dionica u ovom meč.  Izrael je i ovaj dio igre dobio sa 23:14, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa plus 15 u korist Izraelaca, 58:43.

Nije Izrael dopustio Estoniji nikakav povratak u meč. Do kraja su laganom igrom uspjeli sačuvati prednost, te su upisali prvu pobjedu na turniru u Zagrebu.

Do nje ih je vodio Gal Mekel sa 16 poena, Lior Elyahu je dodao 14, a Omri Casspi 13 poena.

Kod Estonije jedini dvocifren je bio Sim-Sander Vene s 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.