Lagana pobjeda Warriorsa protiv Miamija
Foto: EPA

Šampioni hvataju ritam

Lagana pobjeda Warriorsa protiv Miamija

Nakon nekoliko neugodnih poraza na samom otvaranju sezone Golden State Warriorsi su vezali četiri pobjede, pa se može reći da aktuelni NBA prvaci lagano hvataju prošlosezonski ritam. Ovaj put su rutinski savladali ekipu Miami Heata rezultatom 97:80.

Ipak, gledaoci u Oracle Areni su mogli posmatrati rezultatski neizvjestan meč sve do finiša druge četvrtine.

Nakon početnog vodstva Warriorsa, Miami je uspio doći do prednosti od šest poena u prvoj četvrtini. Warriorsi tu prednost, međutim, brzo anuliraju i u drugu četvrtinu ulaze pri rezultatu 22:21 u svoju korist. 

U drugoj četvrtini se mogla gledati rezultatska klackalica, sve do finiša ovog perioda kada Golden State "dodaje gas" i za nekoliko minuta stiže do dvocifrene prednosti, pa se na odmor otišlo rezultatom 50:37 u korist Warriorsa.

Dobra serija domaćih iz finiša prvog poluvremena se nastavila i u trećoj četvrtini, pa je prednost Warriorsa ubrzo dostigla i 20 poena. Ekipa Golden Statea do kraja susreta nije ispuštala visoku prednost, te je lagano došla do nove pobjede.

Warriorse je na ovoj utakmici predvodio Kevin Durant sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija, dok je Green dodao 18 poena i devet skokova. Curry je ubacio 16, a Thompson 13 poena.

U ekipi Miamija je sjajan bio James Johnson sa 21 poenom, devet skokova i šest asistencija, dok je Goran Dragić dodao 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi