Lakersi do pobjede nakon produžetka, Toronto namučio prvake

NBA liga

Lakersi do pobjede nakon produžetka, Toronto namučio prvake

E. Ganibegović

Košarkaši Golden Statea su u Oakland Areni stiglo do pobjede nad Toronto Raptorsima rezultatom 117:112.

Uloga favorita pripala je aktualnim prvacima, međutim Raptorsi su pružili dosta dobar otpor Warriorsima.

Golden je nakon prvih 12 minuta meča imao prednost od tri poena razlike, 29:26, što nije bilo nedostižno za Raptorse koji su također pokazali dosta dobru igru.

Drugu četvrtinu Raptorsi otvaraju bolje i dolaze do vodstva od 29:31. Ali poslije toga su aktualni prvaci zaigrali sjajno, pa su tako na pauzu otišli sa prednošću od osam poena razlike, a rezultat na semaforu je bio 61:53. 

Odmah na početku drugog poluvremena Warriorsi povećavaju svoje vodstvo na 14 poena razlike, 67:53, što je u tom trenutku izgledalo nedostižno za Raptorse. Međutim situacija se ubrzo mijenja kada Toronto zaostatak smanjuje na samo dva poena razlike, 77:75. Warriorsi su održavali svoju prednost do kraja treće četvrtine, koja je završena rezultatom 91:86.

Posljednja četvrtina je donijela dosta uzbuđenja jer se Toronto u potpunosti vratio u meč. Raptorsi su mogli čak da slave, jer su pred kraj utakmice imali prednost od pet poena razlike, 107:112, međutim Golden je napravio seriju od 10:0 i tako upisao novu pobjedu. 

Stephen Curry je najbolji bio u redovima Warriorsa sa 30 poena, dok je Kevin Durant brojao do 29. Na drugoj strani DeMar DeRozan je postigao 24 poena, dok je Pascal Siakam imao 20 poena. 

Rezultati ostalih odigranih utakmica:

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 103:94

Phoenix Suns - Utah Jazz 97:88

Los Angeles Lakersi - Washington Wizardsi 102:99 ( nakon jednog produžetka )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi