Lakersi izborili finale Zapada
Lakersi idu dalje

U sedmoj utakmici nije bilo dileme

Lakersi izborili finale Zapada

M. Maksimović

Košarkaši Los Angeles Lakersa su izborili nastup u finalu Zapadne konferencije nakon što su u sedmoj utakmici na svom terenu razbili Houston Rocketse 89:70.

Svoju prednost pod košem ovaj put su Lakersi maksimalno iskoristili pa su imali nevjrovatnih 55 skokova, 22 više od Houstona. Sam Pau Gasol je imao 18 skokova, jedan ofanzivni više (6) od kompletne ekipe Houstona. Rocketsi su imali mizernih 36.8% posto šuta, dok su za tri poena bili još lošiji, tek 25.0%. Ne može se reći niti da su Lakersi nešto pretjerano gađali trice (33%), ali su zato iz igre imali 46.7%.

Gledajući pojedinačni učinak, Gasol je utakmicu zaključio sa 21 poenom i 18 skokova, Ariza je dodao 15, dok su po 14 poena ubacili Bryant i Byunum. Houston je imao tri dvocifrena igrača, najviše je ubacio Brooks 13 poena.


Polufinale Zapadne konferencije:
L.A.Lakers - Houston Rockets 89:70 (4:3)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije