Lakersi iznenadili Spurse

Ennis i Clarkson nosili LAL do pobjede

Lakersi iznenadili Spurse

D. Rakanović

Los Angeles Lakersi napravili su veliko iznenađenje noćas u Teksasu savladavši San Antonio sa 102:95.

Trener Spursa Gregg Popovich nije odmarao najbolje igrače, ali im je smanjio minutažu, pa je tako Aldridge igrao 16 minuta i postigao osam poena, dok je Leonard za 14 minuta igre postigao 11 poena. 

Lakersi su prelomili utakmicu sredinom posljednjeg perioda, kada su poenima Nwabe i Ennisa otišli na velikih 16 poena prednosti (98:82), i utakmicu su lagano priveli kraju. 

U sastavu Lakersa najefikasniji je bio Tyler Ennis sa 19 poena. Jordan Clarkson je dodao 17, a Larry Nance Jr. 15 poena. 

Kod San Antonija su se istakli Tony Parker i Davis Bertans koji su ubacili po 14 poena. Kyle Anderson je dodao 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi