Lakersi konačno upisali pobjedu

Chicago slavio u Bostonu

Lakersi konačno upisali pobjedu

Regularni dio NBA sezone ulazi u samu završnicu. Sinoć su odigrane tri utakmice, a derbi večeri su odigrali Lakersi i Spursi. Aktuelni prvaci su nakon pet uzastopnih poraza konačno zaigrali na visokom nivu i upisali pobjedu.

Ipak, i pored sjajne igre i pobjede u borbi za drugo mjesto na Zapadu, igrači i navijači Lakersa su na kraju meča bili itekako zabrinuti. Zbog povrede je parket napustio Andrew Bynum, koji je propustio posljednja dva doigravanja, pa u Staples Centru postoji bojaznost da se ta crna tradicija nastavi.

Kobe Bryant je sinoć bio izuzetno raspoložen šuterski (27 poena), Lamar Odom je dodao 23, a Pau Gasol 17 poena i 17 skokova. U redovima San Antonija, koji je odmarao Duncana, Parkera i Ginobilija, prvo ime bio je Gary Neal sa 16 poena, dok je DeJuan Blair upisao 12 poena i 11 skokova.

Derrick Rose je odigrao još jednu utakmicu vrijednu MVP priznanja. Bek Bullsa je sa 26 poena predvodio svoju momčad do pobjede u New Yorku protiv Knicksa rezultatom 103:90. Luol Deng je upisao 23 poena i 10 skokova, a Carlos Boozer 14 poena i 22 skoka. U redovima Knicksa najbolji je bio Carmelo Anthony sa 21 poenom.

U posljednjoj sinoćnjoj utakmici Portland je pobjedom protiv Memphisa 102:89 osigurao šestu poziciju pred doigravanje. LaMarcus Aldridge je sa 22 poena i 11 skokova predvodio oregonsku momčad do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.