Lakersi korak od finala

NBA Playoff

Lakersi korak od finala

U dosad najdramitičnoj utakmici finala Zapadne konferencije, LA Lakersi su sa 103:101 bili bolji od Phoenix Sunsa i tako poveli sa 3-2 u seriji, te im za prolazak u veliko finale nedostaje još jedna pobjeda.

Junak utakmice svakako je Ron Artest. Problematično krilo Lakersa je u ovoj seriji imao veoma loš šuterski učinak, a ni sinoć nije bio ništa bolji, samo 2/9. Ipak, u najbitnijem trenutku utakmice donio je Lakersima pobjedu. Pri rezultatu 101:101 Bryant je promašio šut za pobjedu, ali je loptu uzeo Artest i sa zvukom sirene pogodio za osmu uzastopnu pobjedu Lakersa pred svojim navijačima.

„Promašio sam jako puno polaganja tokom regularnog dijela sezone. Ipak, stajao sam mirno u nastojanju da budem fokusiran na svoju igru i vidite šta se dogodilo“, rekao je nakon utakmice Ron Artest.

Lakersi su nekoliko puta odlazili na osjetniju razliku, ali se Phoenix svaki put vraćao. U prvom poluvremenu su aktuelni prvaci napravili seriju 21:4 i otišli su na 16 poena prednosti, ali se Phoenix vratio.

U trećem periodu igre Lakersi odlaze na 74:56, ali je onda Phoenix napravio seriju 16:4 i smanjio razliku na samo 6 poena. 3.5 sekundi prije kraja Richardson je pogodio tricu za poravnanje rezultata na 101:101, ali se onda pojavio Ron Artest i donio pobjedu Lakersima.

Bila je ovo najbolja igra Lakersa u odbrani u ovoj seriji, natjerali su Sunse na 15 izgubljenih lopti. Kobe Bryant je predvodio Lakerse sa 30 poena, 11 skokova, 9 asistencija i 4 blokade, Derek Fisher je dodao 22 poena, Pau Gasol 21 poen i 9 skokova, Lamar Odom 17 poena i 13 skokova, dok je Saša Vujačić postigao 5 poena. Bili su to njegovi prvi poeni nakon dva mjeseca.

Sunse je predvodio Steve Nash sa 29 poena i 11 asistencija, Amare Stoudemire je dodao 19 poena, Channing Frye 14 poena i 10 skokova, Jason Richardson 12 poena, a Grant Hill i Jared Dudley po 10 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.