Lakersi nadigrali Boston
Kobe u "elementu"

NBA sezona

Lakersi nadigrali Boston

Veliki derbi ligaškog dijela NBA sezone odigrali su Boston Celticsi i LA Lakersi. Pobjeda je nakon izjednačene igre pripala Lakersima koji su slavili nakon produžetka rezultatom 110:109.

Cijelim tokom meča ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi u produžetku Lakersi imali više mirnoće i koncentracije za veliko slavlje, a pobjedu je sa linije slobodnih bacanja predvodio Lamar Odom.
Prvaci su imali zadnji napada za pobjedu, no gostujuća odbrana uspjela je onemogućiti Allenovo poentiranje.

Kobe Bryant sa 26 poena, 10 skokova i 5 asistencija ponovo je bio prvo ime meča. Odlično su ga pratili Pau Gasol (24 p, 14 sk.) i Lamar Odom (20 p, 6 sk.).
U timu Bostona Paul Pierce (21 p, 8 sk, 5 as.) i Ray Allen (22) bili su najraspoloženiji pojedinci dok se na Garnettu (16 p, 6 sk.) osjetila mala pauza zbog povrede.
Utah je zaustavio Dallas. Mavsi nisu imali rješenje za Derona Williamsa (34 p, 12 as.) pa su na kraju morali priznati poraz. Posebno impresivna bila je odbrana „jazzera“ koja je Dirka Nowitzkog ostavila na 14 poena.

Rezultati
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 99:94, Boston Celtics - Los Angeles Lakers 109:110, Utah Jazz - Dallas Mavericks 115:87.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.