Lakersi napravili re-break
Lakersi sigurni u trećem meču

NBA play-off

Lakersi napravili re-break

Iako su u prvom meču slavili u Los Angelesu, Houston Rocketsi izgubili su prednost koju su tada ostvarili. Predvođeni sjajnim Kobe Bryantom (33 poena, 6 skokova) Lakersi su pobijedili u trećem meču (108:94) čime su napravili re-break.

Kobe je imao odličnu pomoć u Lamaru Odomu (16 p, 13 sk.), dok je u domaćem timu raspoložen bio jedino Artest (25) koji nije mogao spriječiti poraz. Ming je odigrao na svojoj razini (19 p, 12 sk.), ali su podbacili Scola (10) i Brooks (7).

Orlando je «razbio» Boston Celticse. Bilo je 117:96 i možda nagovještaj eliminacije prvaka koji je u sedam susreta prošao Chicago. Lewis (28), Turkoglu (24) i Howard (17 p, 14 sk.) bili su najzaslužniji za ovakav epilog.
U poraženom timu koji se bez Kevina Garnetta itekako muči u play-offu najbolje je bio Pierce (27), dok ostatak tima nije «prebacio» cifru od 20 ubačaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti