Lakersi nezaustavljivo grabe ka finalu

NBA Playoff

Lakersi nezaustavljivo grabe ka finalu

LA Lakersi su odigrali još jednu sjajnu utakmicu i upisali pobjedu protiv Phoenix Sunsa sa 124:112, te sada imaju 2-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Naredne dvije utakmice igraju se u Phoenixu.

Tokom cijelog meča publika u Staples Centru je skandirala „Hoćemo Boston“, koji u finalu Istoka vodi sa 2-0 protiv Orlanda. Na meti domaćih navijača našao se i Amare Stoudemire, koji je uoči druge utakmice rekao kako je nastup Lamara Odoma u prvoj utakmici (19 poena, 19 skokova) bila sreća. Lamar je ponovo upisao double-double učinak (17 poena, 11 skokova) i pokazao da se radi o sjajnom igraču.

Igrači Sunsa jednostavno nisu imali načina da postave odbranu na trokut napad Lakersa. Kada bi udvojili Bryanta, ovaj bi asistirao Gasolu, a kada bi pokrili reket i zatvorili Gasola, ovaj loptu vraćao vanjskoj liniji koja bi tricom rješavala situaciju. Lakersi su u dvije utakmice ubacili 252 poena uz postotak šuta 57 posto, što je zaista impresivno.

Lakersi su bolje počeli utakmicu i nakon prvih dvanaest minuta vodili sa 12 poena razlike (36:24), ali su Sunsi uspjeli smanjiti prednost i u posljednju četvrtinu ući poravnati (90:90). Sredinom četvrtog perioda Lakersi prave seriju od 9:0 i odlaze na plus 11, razliku koju igračia Sunsa više nisu mogli smanjiti i dostiči.

Kobe nije postigao 40 poena, kao u prvoj utakmici, ali je upisao 21 poen i 13 asistencija, najviše od svih igrača Lakersa u doigravanju nakon Magica Johnsona 1996. godine. Pau Gasol je upisao 29 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 2 blokade, Ron Artest je dodao 18 poena, Andrew Bynum 13, a Jordan Farmar 11.

Kod Phoenixa je najbolji pojedinac bio Jason Richardson sa 27 poena, Grant Hill je ubacio 23, Amare Stoudemire je dodao 18 poena i 6 skokova, Jared Dudley je s klupe dodao 15 poena uz savršen procenat šuta za tri poena 5/5, Steve Nash 11 poena i 15 asistencija, a Robin Lopez 7 poena i 6 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.