Lakersi povlače oba Bryantova broja

Lakersi povlače oba Bryantova broja

D. Rakanović

Los Angeles Lakersi umiroviće dres Kobea Bryanta na posebnoj svečanosti pred utakmicu sa Golden State Warriorisma 18. decembra u Staples Centru. 

Kako pišu američki mediji, Lakersi su odlučili povući iz upotrebe oba broja koje je Bryant nosio tokom karijere - 8 i 24. 

Kobe je nosio broj osam od debija u NBA ligi 1996 godine, pa sve do sezone 2005/06, kada je uzeo broj 24, koji je nosio do kraja karijere. 

Bryant je okončao igračku karijeru na kraju sezone 2015/16. U 20-godišnjoj karijeri čak 18 puta izabran je za All Star, osvojio je pet titula sa Lakersima. 

Kobe je tokom karijere imao prosjek od 25 poena po utakmici i nalazi se na trećem mjestu najboljih strijelaca u istoriji, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi